Sterling Suffolk and Hollandplant

Vlak voor de kerst gingen de eerste tomatenplanten die zijn opgekweekt bij Hollandplant de nieuwe, semi-gesloten kas van Sterling Suffolk in en deze week zijn de eerste trossen geoogst. Het teeltbedrijf van 5,6 hectare is de eerste semi-gesloten kas in het Verenigd Koninkrijk. In de komende paar jaar zal het project worden uitgebreid naar 17 hectare.

Tomatenplanten geplant voor de Kerst

“Het was een drukke periode”, vertelt de directeur Richard Lewis. “We wilden de planten voor de kerst in de kas hebben staan. Je weet hoe het met projecten gaat – uiteindelijk zijn er altijd dingen om af te ronden. Voor de kerst werd de klimaatcomputer geïnstalleerd, zijn het irrigatiesysteem en de elektrische aansluiting op afgerond en heeft Holland Plant de planten bezorgd. Ik was zeer tevreden over de planten – de kwaliteit is geweldig. Ze waren iets groter dan we hadden verwacht, maar ze zijn in een zeer goede staat aangekomen. We hebben ze binnen twee uur op de growbags gezet en zijn ze gaan snoeien, omdat ze ongeveer 55 cm waren. Nu is de cirkel rond.”

Kleinere trostomaten met veel smaak

In de kas worden verschillende kleinere trostomaten gekweekt: cherrytomaatjes, cocktail- en baby pruimtomaten. “We hebben voor deze variëteiten gekozen omdat het producten zijn met een hoge smaak is en omdat we ons op de lokale markt richten, willen we een premium product bieden van hoge kwaliteit.”

Lewis plant zelf de eerste tomatenplanten aan. Onder de roze LED-verlichting groeien de planten gestaag.

Meer relaties van Hollandplant

Den Overkant and Hollandplant

Den Overkant Wim Vertommen en Katrien van Luyten zijn eigenaar van Den Overkant uit Sint-Katelijne-Waver in België. Sinds de start in 1995 kweken ze Elite trostomaten en de

Lees verder »