Over Hollandplant

jaren ervaring
0 +
tevreden klanten
0 +
planten per jaar
0 mln+
Hollandplant buitenkant

Onze specialisme is jouw voorsprong!

Professionele groentetelers uit heel Europa kopen bij ons hun uitgangsmaterialen. In het zomerseizoen leveren wij grote partijen sierplanten aan Europese grootwinkelbedrijven. Dat doen we al ruim 30 jaar.

Onderscheidend bij onze kwaliteit, service en aanpak zijn onze mensen en moderne kassen gelegen in Bergschenhoek in Nederland. Elke klant heeft een eigen afdeling in de kas waar planten optimaal kunnen groeien.

Ben je op zoek naar een professionele plantenkwekerij die de door jou gewenste jonge tomaten-, komkommer-, aubergine-, paprika- of courgetteplanten opkweekt? Of grote partijen sierteelt producten teelt? Wij helpen graag.

 

Waarom Hollandplant?

Samenwerken aan topkwaliteit

Wij willen topkwaliteit planten leveren aan onze klanten om hen zo van een voorsprong te voorzien. Dat doen we met een vast team van gemotiveerde medewerkers en tijdelijke hulp als dat nodig is. Hun kennis en kunde en de nauwe samenwerking met de klant, zijn essentieel bij het maken van een topproduct. We hebben dus veel persoonlijk contact.

Jouw planten in optimale afdelingen

Planten kweken wij op in optimale afdelingen. Daar kunnen wij de jonge planten alles geven wat ze nodig hebben. Eigen watergiften. Eigen voeding. Eigen warmte. Eigen belichting. Elke plant krijgt zo de optimale start, die een voorsprong oplevert voor verder groei en bloei.

Duurzame teelt

We willen de impact van ons bedrijf op het milieu zo klein mogelijk houden. Processen richten wij zo efficiënt mogelijk in en het gebruik van spaarzame grondstoffen reduceren we waar mogelijk.  Zo gebruiken we een aardwarmtebron voor de verwarming van onze kassen en is onze productie CO₂ neutraal. Ook hebben we een MPS certificaat.

Onze certificaten

Volg je bloem of plant

Wij willen topkwaliteit planten leveren aan onze klanten. Dat doen we met een vast team van gemotiveerde medewerkers en tijdelijke hulp als dat nodig is. Hun kennis en kunde, en een nauwe samenwerking met de klant, zijn essentieel bij het maken van een topproduct. We hebben dus veel persoonlijk contact.

GGN Certified Floriculture

Hollandplant is GGN gecertificeerd. Een internationaal erkende standaard voor agrarische bedrijven en telers om te zorgen voor veilige en duurzame agrarische productie in het voordeel van telers, retailers en consumenten.

Leren en werken

Hollandplant leidt vakmensen op en is een Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gecertificeerd bedrijf voor stages en leerbanen.

Onze oorsprong

Entree Wayland

Wat ooit begon als familiebedrijf is internationaal uitgegroeid tot een vooraanstaand opkweekbedrijf. 

Hollandplant is in 1953 opgericht als familiebedrijf door P. van der Klugt en inmiddels uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande opkweekbedrijven voor groenteplanten en sierteelt. A.C.H. van der Klugt staat nu aan het roer. Door de jaren heen is Hollandplant flink uitgebreid. Meerdere productielocaties zijn gebouwd en de bestaande locaties zijn geautomatiseerd. Inmiddels telt ons bedrijf 26 ha.

Hollandplant heeft klanten in verschillende Europese landen. Met een sterke aanwezigheid in Engeland en België, maar ook in Duitsland, Spanje en Scandinavië en Ierland, heeft Hollandplant een belangrijk aandeel in de Europese markt.

Vacatures en stages

Staat jouw fiets hier straks bij? Wij groeien volop en zoeken continue nieuwe teamleden en jonge talenten die een (afstudeer)stage bij ons willen doen. Wil jij met ons meegroeien?

 

Werken bij Hollandplant