Hollandplant behaalt 100% MPS-certificering: Wat is MPS en waarom is het belangrijk?

Hollandplant 100% MPS certificering

Bij Hollandplant zijn we trots om te melden dat we dit jaar de MPS-certificering met een score van 100% hebben behaald! Maar wat betekent MPS nu eigenlijk, en waarom is het zo belangrijk? In deze blog leggen we alles uit over MPS, wat het doet, wat je ermee kunt en waarom we er zo trots zijn.

Wat is MPS?

MPS, ofwel Milieu Programma Sierteelt, is een internationaal erkend keurmerk dat de milieuprestaties van tuinbouw kwekerijen beoordeelt. Het doel van MPS is om duurzaamheid binnen de sector te bevorderen en te waarborgen.

MPS biedt verschillende certificeringen, waaronder MPS-ABC, MPS-GAP, en MPS-Quality (Grasp). Deze certificeringen dekken aspecten zoals milieuvriendelijkheid, traceerbaarheid en kwaliteit van de producten. Bij Hollandplant voldoen we aan alle drie de certificeringen, die zich richten op de milieu-impact van onze teeltprocessen.

Wat doet MPS?

MPS beoordeelt bedrijven op basis van hun gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie, water, en afvalbeheer. Bedrijven worden gemonitord en moeten data aanleveren over hun verbruik en maatregelen. Aan de hand van deze gegevens worden scores toegekend die leiden tot een A-, B- of C-classificatie. Het behalen van een A-certificering, wat we bij Hollandplant hebben bereikt, betekent dat we voldoen aan de hoogste milieustandaarden.

Wat kun je ermee?

Het behalen van een MPS-certificering heeft meerdere voordelen. Ten eerste laat het zien dat wij ons inzetten voor duurzame en milieuvriendelijke teelt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar versterkt ook ons imago als verantwoord en betrouwbaar bedrijf. Daarnaast geeft het onze klanten de zekerheid dat onze producten op een duurzame manier zijn geproduceerd.

Waarom is het goed om dit met 100% te behalen?

Het behalen van de MPS-certificering met een score van 100% is een prestatie waar we enorm trots op zijn. Hierdoor dragen we bij aan een beter milieu en verminderen we onze ecologische voetafdruk. En daar gaan we zeker mee door!

Wil je meer weten over onze duurzaamheidsinitiatieven of heb je vragen over onze MPS-certificering? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten over MPS? Kijk dan op de MPS website.