Hollandplant behaalt opnieuw MPS-GAP certificaat en krijgt GGN nummer

Hollandplant heeft het MPS-GAP certificaat opnieuw behaald en een GGN certificaat van Floriculture gekregen. Hiermee zet Hollandplant de volgende stap op weg naar verduurzaming. Het MPS-GAP certificaat is speciaal voor bedrijven die aan retailers leveren. Voor MPS-GAP zijn eisen geformuleerd voor de productie, op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. MPS-GAP is de volgende stap na MPS-ABC op de weg naar een duurzaam product.

GLOBALG.A.P

Het certificatieschema voor MPS-GAP is gebenchmarkt met GLOBALG.A.P en voldoet daardoor ook aan de voorwaarden voor Floriculture Sustainability Initiative (FSI). FSI is een internationale organisatie met leden uit vele landen die werken aan de ambitie dat in 2020 de wereldhandel in bloemen en planten voor minimaal 90% moet zijn gecertificeerd voor duurzaamheid. Alle MPS-GAP gecertificeerde bedrijven zijn zichtbaar in de MPS-Trade-Portal.

GGN Floriculture gecertificeerd

Ingmar van den Berg, Business Strategic manager bij Hollandplant (links op de foto) vertelt: “Wij zijn nu ook bij Floriculture geregistreerd met een GGN (Global Gap Nummer). Dit nummer onthult consumenten de oorsprong van het product. Zie je een GGN-label? Dan kunt je er zeker van zijn dat je bloemen en planten zijn gekweekt met goede tuinbouwmethoden die grond en water conserveren, energie efficiënt werken, afval verminderen en mensen en de aarde beschermen tegen de risico’s van pesticiden en ook aandacht heeft voor de sociale omstandigheden van hun werknemers. Met het GGN-nummer kunnen consumenten de herkomst van de planten of bloemen terugvinden. Nu we GGN gecertificeerd zijn (met nummer 4050373159153) voldoen we niet alleen aan alle voorwaarden die één van onze grote klanten, supermarktketen Lidl, van ons eist, maar laten we ook op een mooie manier zien onze eigen missie zien: voorsprong vanaf de oorsprong.”

Hollandplant heeft een GGN Floriculture nummer voor:

  • Tuinplanten in pot (een mix van variëteiten)
  • Bloeiende kamerplanten in pot
  • Groenbladige kamerplanten in pot

Bekijk ons GGN profiel