Komkommerplanten

Opkweek van jonge komkommerplanten vindt jaarrond plaats in de Hollandplant kassen in en rond Bergschenhoek. Per teeltseizoen variëren de planteisen en typen komkommerplanten. De juiste combinatie van substraatblok en -mat is essentieel voor een optimaal resultaat. Al onze opgekweekte komkommerplanten hebben een sterk generatief karakter met behoud van snelheid. Dit resulteert in een snelle eerste productie in de eerste teeltfase en een hoge totaalproductie.

Groeistrategie voor komkommerplanten

Ras en teeltwijze vragen een andere teelt en watergeefstrategie. Wij bieden voor komkommer specifieke producten die op de teeltwijze en rassenkeuze zijn afgestemd. Komkommers leveren wij ongetopt of getopt af.

Voor transport kun je kiezen uit liggend in kisten of rechtstaand op trays.

Plant komkommer Hollandplant

Klantspecifiek opkweken

Voor de start van de opkweek nemen we al jouw wensen door wat betreft teelt, belichting, type blok, ras tot aan transport.

Strikt hygiëne protocol

Voor de opkweek van jonge vruchtgroenten werken we met strikte hygiëneregels wat betreft teelt, personeel, fust en vrachtwagens.

Groei vordering volgen

Tijdens de opkweek houden we je op de hoogte. Zo sturen we je regelmatig foto's van je planten zodat je weet hoe de groei vordert.

Hijsverwarming en licht voor komkommerplanten

Hollandplant onderscheidt zich op het gebied van water, licht, energie en gewasbeschermingsmiddelen.

Zo komt energie bij onze eigen aardwarmtebron vandaan. Om de groei van de jonge komkommerplanten te beïnvloeden zetten wij onder andere speciale hijsverwarming in. We gebruiken de verwarming zo efficiënt mogelijk, daarbij is het gewenst dat de warmte op de juiste plaats wordt geleverd.

Ook de juiste belichting is belangrijk. Komkommerplanten groeien bij ons op onder 7000 – 8000 lux.

Komkommerplanten Hollandplant

Services

Komkommer ras

Welk ras komkommer je ook kiest. Ons deskundige teeltteam kweekt jouw uitgangsgewas op naar jouw ideale plantopbouw. Met een uniforme groeiwijze. Dat garanderen wij.

Teeltstrategie

In teeltcompartimenten sturen we op rasniveau jouw jonge komkommer op (kli)maat aan. Met eigen belichtingsuren, temperatuurregime met hijsverwarming en watergiften.

Moderne, hygiënische teelt​

Moderne teeltomstandigheden en een strak hygiëneprotocol zorgen voor gezonde omstandigheden van de start van jouw komkommer teelt.

Potmaat en pottype​

Er is veel keus in typen opkweekblokken. Zowel in maat als soort. Wij adviseren jou graag welk type pot het beste past bij jouw gewenste komkommerplanten.

 

Impressie komkommerplanten bij Hollandplant

Hollandplant specialisten

“Wij helpen je graag bij het maken van jouw ideale jonge groenteplanten, die een voorsprong opleveren voor jouw teelt.”

Verkopers groenteplanten Hollandplant

Stel je vraag

Stel je vraag aan één van onze specialisten bij Hollandplant. Maak gebruik van het formulier hieronder.