Groenteplanten Aubergine

Opkweekpartner voor jonge geënte of geënte en getopte aubergineplanten

Aubergineplanten opkweek

Getopte aubergineplanten zijn de nieuwste populaire jonge vruchtgroenteplanten van Hollandplant.

Snel in productie

Getopte aubergines komen door hun generatieve vorm snel in productie. Er ontstaan gelijk twee hartvruchten. De tweede krans bevat vier aubergines.

Minder arbeid

Door het toppen splitst de plant op lage hoogte. De plant ligt open. Er wordt dus ook minder blad uit de kop gebroken. Arbeidstechnisch levert dat voordelen op.

Uniforme gewassen

Opvallend bij het gewas van getopte aubergineplanten is dat dit zo uniform is. De stengels en de hoogte, het lijkt wel geschoren.

Belichting

Late plantdatum of belichte teelt

Auberginetelers met een late plantdatum, of belichte teelt, hebben baat bij getopte aubergineplanten. Met deze generatieve plant kunnen zij goed inspelen op het snel toenemende licht in het vroege voorjaar.

Groeistrategie voor aubergineplanten

Aubergines leveren wij geënt, of geënt en getopt af.
Aan jou de keus.

Enten is de specialiteit van Hollandplant. Op een sterke onderstam zorgt ons deskundige ent-team voor de juiste vegetatieve vermeerdering. Tijdens het enten letten wij goed op kwaliteit en hygiëne, zodat jij uiteindelijk een top product krijgt.

Services

Aubergine ras

Welk aubergineras je ook kiest. Ons deskundige teeltteam kweekt jouw; uitgangsgewas op naar jouw ideale plantopbouw. Met een uniforme groeiwijze. Dat garanderen wij.

Teelt strategie

In teeltcompartimenten sturen we op rasniveau jouw jonge aubergineplanten op (kli)maat aan. Met eigen belichtingsuren, temperatuurregime en watergiften.

Moderne, hygiënische teelt

Of je nu kiest voor geënte, of geënte en getopte aubergines. Onze moderne teeltomstandighedenen een strak hygiëneprotocol zorgen voor een gezonde start van jouw teelt.

Potmaat en pottype

Er is veel keus in typen opkweekblokken. Zowel in maat als soort. Wij adviseren jou graag welk type pot het beste past bij jouw gewenste aubergineplanten.

Impressie aubergines bij Hollandplant

Hollandplant specialisten

“Wij helpen je graag bij het maken van jouw ideale jonge groenteplanten, die een voorsprong opleveren voor jouw teelt.”

Stel je vraag

Stel je vraag aan één van onze specialisten bij Hollandplant. Maak gebruik van het formulier hieronder om jouw vraag te versturen.